Skip to main content

Drie keer alarm op lange 1e Pinksterdag voor KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: zondag 09 juni 2019 | Sectie: De Koog - Texel

Een drukke 1e Pinksterdag, die al vroeg begon voor de bemanning van station De Koog-Oudeschild.

Als iedereen nog op een oor ligt gaat om 06.13 het alarm. Een onduidelijke melding voor een reddingboot: midden in een woonwijk. Uiteindelijk gaat het om het woonadres van een vermiste jongeman. Hij is al zoek vanaf ongeveer 03.00 , is mobiel niet bereikbaar en de familie heeft, na zelf gezocht te hebben, uiteindelijk de hulpdiensten ingeschakelt. Hierop wordt groot ingezet: burgernet,politie, brandweer, KNRM, een heli en een duikteam.

Aangezien de vermiste persoon richting de haven van Oudeschild zou gaan, wordt rekening gehouden met een eventuele verdrinking. Reddingboten Zalm en Cornelis Dito zoeken hierop de haven af. Het kusthulpverleningsvoertuig zoekt de omgeving af. Met man en macht wordt in en rondom de haven gezocht door alle hulpdiensten. Uiteindelijk komt het verlossende bericht dat de jongeman veilig thuis is aangekomen. Hierop kunnen alle hulpdiensten retour.

Om 10.14 gaat wederom het alarm. Ditmaal voor een vastgelopen jacht dat via de KNRM Helpt app om hulp heeft gevraagd. Het Nederlandse zeiljacht Beautje is vastgelopen op de Bollen. Gelukkig loopt de vloed en komt er steeds meer water. De Cornelis Dito maakt hierop een sleepverbinding en uiteindelijk raakt het zeiljacht vlot en kan het zelfstandig zijn weg vervolgen.

's Middags is het weer raak. Om 15.36 gaat het alarm voor het 12 meter lange zeiljacht Maximum. Deze is in de buurt van de Bollen vastgelopen. Helaas is het zakkend tij. De Cornelis Dito kan hierdoor niets doen voor het 2.40 diep stekend zeiljacht en gaat retour station. Besloten wordt om rond middernacht weer uit te varen en rond 00.30 een nieuwe poging te doen.

Zo kan de bemanning hopelijk vannacht een lange 1e Pinksterdag afsluiten.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.