Skip to main content

Reddingbootdag 2023

Datum: zaterdag 13 mei 2023 | Sectie: De Koog - Texel

We kijken terug op een relatief rustige reddingbootdag. Bestaande donateurs mogen ontvangen maar ook tientallen nieuwe 'Redders aan wal' hebben zich deze dag ingeschreven.  

Oudeschild 
Om 10.00 bij de start van de reddingbootdag overhandigde Jari van Maanen van De Krim Texel tijdens een korte vaartocht met reddingboot Cornelis Dito een cheque met 66 nieuwe donateurs aan voorzitter Michiel Uitdehaag en Anne-Marie Kortenhoeven van de plaatselijke commissie. Gasten van De Krim die een arrangement in de deze periode boekten kregen dat aanbod. Het donateurschap geldt voor een jaar, veel gasten blijven daarna donateur van de KNRM.  

Na terugkeer bij het boothuis konden de reeds gearriveerde bezoekers van reddingstation Oudeschild mee varen met de reddingboot.  

Op de kade stond het kusthulpverleningsvoertuig met reddingboot Zalm en een kraam om aan te melden voor het meevaren en de verkoop van diverse artikelen uit de Reddingwinkel. 

De Cocksdorp 
Bezoekers van reddingstation De Cocksdorp konden een rondje varen met de reddingboot Beursplein 5. In het boothuis was een kraam ingericht met diverse artikelen uit de Reddingwinkel van de KNRM en werd gebakken vis verkocht.  

Nieuwe donateurs 
Naast de 66 nieuwe donateurs die via De Krim aangemeld zijn, hebben we ook tientallen nieuwe inschrijvingen mogen doen en deze nieuwe ‘Redders aan de wal’ mochten gelijk meevaren met een van de reddingboten. Van veel bezoekers gehoord dat ze de serie 'Redders op Zee' gezien hebben en dat de reden is om de reddingbootdag te bezoeken en donateur te worden.

Minder bezoekers
Omdat reddingbootdag dit jaar niet in de meivakantie viel was het aantal bezoekers veel lager dan we gewend zijn, waar vorig jaar nog anderhalf uur wachttijd was om mee te varen in De Cocksdorp was er nu de hele dag helemaal geen wachttijd en werd er met minder donateurs per afvaart gevaren. Dit zien we ook terug in het aantal aanmeldingen van nieuwe donateurs.

Bemanning, helpers aan de wal en plaatselijke commissie allen bedankt voor jullie inzet. Ook bedanken we Rederij De Vriendschap voor het gebruik van de steiger en ponton. En natuurlijk al onze (nieuwe) donateurs, zonder jullie donateurs kunnen wij het werk niet doen!

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.