Skip to main content

Met de reddingboot op weg naar bevalling

Datum: vrijdag 15 september 2023 | Sectie: De Koog - Texel

Dinsdagochtend 21 augustus smorgens om 5.00 is de reddingboot van KNRM Oudeschild ingezet om een aanstaande vader naar Den Helder te brengen zodat hij bij de bevalling van zijn tweeling aanwezig kon zijn. Wachten om met de eerste reguliere afvaart van de veerboot naar Den Helder te gaan zou te laat zijn en derhalve is door de verloskundige de reddingboot ingeschakeld.

Afgelopen donderdagavond tijdens de reguliere oefenavond kwamen de kersverse ouders, met hun pasgeboren tweeling, de bemanning van KNRM station Oudeschild bedanken voor de nachtelijke inzet.

De tweeling was mee in de wandelwagen en is met de ouders en de bemanning aan boord van reddingboot Cornelis Dito op de foto gegaan. De kersverse moeder is nog een rondje mee geweest om te ervaren wat haar partner die nacht heeft beleefd, ze had eerder aangegeven een tikkeltje jaloers te zijn dat hij met de reddingboot overgezet was. 

De dankbaarheid van de ouders was groot en wisten niet dat de KNRM ook op deze manier voor je klaar staat als het nodig is. 

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.