Zeiljacht met touw in schroef dreigt te stranden

Zeiljacht met touw in schroef dreigt te stranden

8 mei 2023
Texel De Koog

Maandagmiddag 8 mei om 15.15 uur ging voor de bemanning van reddingstation De Koog de pieper af voor hulp aan een zeiljacht dat ter hoogte van De Koog dreigde te stranden.

De bemanning is met het kusthulpverleningsvoertuig en reddingboot Zalm naar het strand gegaan en heeft de Zalm te water gelaten. Vlak voor het strand ter hoogte van paal 20 lag het zeilschip wat hulp nodig had. Het Duitse zeiljacht was op weg naar Vlieland en had een touw in de schroef gekregen en de pogingen om dit zelf te verhelpen is niet gelukt, ze zijn daarbij te dicht bij de kust geraakt en vastgelopen op een zandbank.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De bemanning van reddingstation De Koog heeft de nodige hulp geboden en met het ondertussen opkomende water het zeiljacht weer losgekregen in de juiste richting geholpen. Het zeiljacht kon na een inspectie zelf zijn weg weer vervolgen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij