Skip to main content

Zeiljacht met touw in schroef dreigt te stranden

Datum: maandag 08 mei 2023 | Sectie: De Koog - Texel

Maandagmiddag 8 mei om 15.15 uur ging voor de bemanning van reddingstation De Koog de pieper af voor hulp aan een zeiljacht dat ter hoogte van De Koog dreigde te stranden.

De bemanning is met het kusthulpverleningsvoertuig en reddingboot Zalm naar het strand gegaan en heeft de Zalm te water gelaten. Vlak voor het strand ter hoogte van paal 20 lag het zeilschip wat hulp nodig had. Het Duitse zeiljacht was op weg naar Vlieland en had een touw in de schroef gekregen en de pogingen om dit zelf te verhelpen is niet gelukt, ze zijn daarbij te dicht bij de kust geraakt en vastgelopen op een zandbank.

De bemanning van reddingstation De Koog heeft de nodige hulp geboden en met het ondertussen opkomende water het zeiljacht weer losgekregen in de juiste richting geholpen. Het zeiljacht kon na een inspectie zelf zijn weg weer vervolgen.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.