Skip to main content

Koude redding in Texels natuurgebied

Datum: donderdag 24 december 2020 | Sectie: De Koog - Texel

Donderdagmiddag 24 december wordt het kusthulpverleningsvoertuig van station de Koog om 12.51 uur gealarmeerd ter assistentie van de ambulance.

De melding betreft een gewond persoon in natuurgebied de Slufter. De locatie is even zoeken voor iedereen, dus het KHV treft de ambulance (rapid responder) onder aan de dijk voor het natuurgebied. De politie is inmiddels ook ter plaatse.

Gezien de koude temperatuur, aanhoudende regen en dus risico op onderkoeling, is het zaak dat de persoon snel gevonden wordt. Nadat het slachtoffer gelokaliseerd is wordt deze op de brancard gelegd en met vereende krachten over de dijk gedragen. Achter in het KHV ligt het slachtoffer beschut terwijl hij behandeld wordt. Intussen is een reguliere ambulance extra opgeroepen aangezien de verwondingen zodanig zijn dat een boottocht naar het ziekenhuis in Den Helder noodzakelijk is.

Na een inzet van 1,5 uur staat het KHV weer in het boothuis en kan de bemanning huiswaarts voor de kerstavond.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.