KNRM de Koog gealarmeerd voor zoekactie verward persoon

26 oktober 2020

Zondagavond om 17.41 wordt het kusthulpverleningsvoertuig (KHV)van station de Koog gealarmeerd voor een assistentie politie.

In eerste instantie is niet geheel duidelijk wat er aan de hand is. Maar na contact met de alarmcentrale blijkt het te gaan om een zoekactie naar een verward persoon. De politie en ambulance zijn al onderweg naar paal 21 en het KHV spoed zich daar heen. Gezien de invallende duisternis is haast geboden. Na een korte zoektocht door natuurgebied de Nederlanden wordt de gsm van het slachtoffer uitgepeild richting het strand.

Een politie eenheid is reeds daar aangekomen en is te voet op pad gegaan. Bij paal 21 nemen we het ambulancepersoneel aan boord en zetten we de zoektocht voort. Na 2  kilometer over het strand te zijn gereden, zien we bij paal 23 een agent die het slachtoffer in het donker heeft gevonden. De desbetreffende persoon stond al in het water aan de kustlijn en de agent heeft het slachtoffer gerustgesteld.

De persoon wordt aan boord van het KHV genomen en zo snel mogelijk terug vervoerd richting de ambulance bij paal 21.De ambulance zal direct richting veerboot en vervolgens ziekenhuis gaan. Het KHV gaat na een zoektocht van bijna 2 uur retour boothuis, klaar voor de volgende inzet.