KNRM Oudeschild helpt Ecomare Texel met gewonde zeehond

KNRM Oudeschild helpt Ecomare Texel met gewonde zeehond

20 maart 2021
Texel Oudeschild

Zaterdag 20 maart roept Zeehondencentrum Ecomare de hulp in van KNRM Oudeschild bij het redden van een gewonde zeehond.

Hulpstrandvonder Hans Eelman had de zeehond gevonden op de Razende Bol, een zandplaat tussen Texel en Den Helder. De zeehond was verstrikt geraakt in een visnet en het lukte Eelman niet om dit op te lossen. Daarom werd de hulp ingeroepen van Zeehondencentrum Ecomare, die op haar beurt de KNRM inschakelde om gezamenlijk het dier te helpen.

Dierenverzorgers Saskia Visser en Hilde Smit van Ecomare werden door de bemanning van reddingboot Cornelis Dito naar de Razende Bol gevaren waar de zeehond werd gevangen met een speciaal vangnet. Het vrouwlijke dier van ruim 40 kilo werd daar ter plekke verlost van het visnet, dat al een diepe wond had veroorzaakt.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nadat de zeehond in een speciale transportkist aan boord van de Cornelis Dito werd gezet, is het dier naar Ecomare gebracht waar het kan herstellen van de wond om later weer uitgezet te kunnen worden.

Fotos: Hans Eelman- Strandvonderij Texel

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij