Skip to main content

Koninklijke onderscheiding voor Cees Bakker KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: maandag 26 april 2021 | Sectie: De Koog - Texel

De lintjesregen van 2021 viel ook bij KNRM Station De Koog-Oudeschild. Daar werd reserveschipper Cees Bakker vandaag gehuldigd door burgemeester en voorzitter van de KNRM Texel, Dhr. Michiel Uitdehaag. Door de coronamaatregelen was het een aangepaste huldiging, maar desondanks een grote verrassing.

Cees was uiteraard onder valse voorwendsels naar het gemeentehuis in Den Burg gelokt. Daar werd hij blij verrast door de burgemeester en aanwezigen die daar op hem zaten te wachten. Het lintje werd hem opgespeld door echtgenote Astrid. Buiten werd de jubilaris opgewacht door de bemanning van het station voor een feestelijk onthaal.

Cees krijgt zijn medaille voor de ruim 26 jaar die hij al aan het KNRM station verbonden is als vrijwilliger. Daarbij heeft hij deelgenomen aan 592 acties en 686 mensen gered. Begonnen als opstapper en later ook als reservechauffeur op het kusthulpverleningsvoertuig. Sinds 2014 is hij ook reserveschipper en zorgt hij er voor dat de kennis overgedragen wordt aan de nieuwe generatie redders.

In zijn lange tijd als vrijwilliger heeft Cees Bakker memorabele acties meegemaakt. Schipper Sidny van Zon memoreerde tijdens de huldiging aan de Dakotaramp, de stranding van de Hunte en de bultrug Johanna op de Razende Bol. Maar ook tijdens alle andere acties, soms in stormachtige omstandigheden, stond Cees zijn mannetje. 

 

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.