KNRM Texel gealarmeerd voor vermiste personen

26 juni 2020

Vrijdagavond 26 juni worden de stations Texel-De Koog en Texel-De Cocksdorp om 19.20 gealarmeerd voor twee vermiste personen.

 

Volgens de alarmering zou het gaan om een vermiste zwemmer. Na contact met de Kustwacht gaat het om een moeder en dochter die na een zwemtocht vermist zouden zijn. Reden voor de Kustwacht om ook de SAR heli op te roepen en mee te zoeken. Station de Koog gaat op pad met het Kusthulpverleningsvoertuig en reddingboot Zalm, terwijl station de Cocksdorp onderweg is met reddingboot Beursplein 5. De politie is inmiddels ook onderweg naar het strand.

Het gezocht tweetal zou bij paal 26 te water zijn gegaan, nadat ze de kleding bij een strandpaal hadden achtergelaten. De Zalm wordt vlak voor de Slufter te water gelaten en het KHV zoekt het strand af. Beursplein 5 en de SAR heli maken zoekslagen boven zee.

Na enige tijd ziet de bemanning van de Zalm vanaf het water de strandpaal met de kleding en persoonlijke spullen. De reddingboot wordt op het strand gelegd en de bemanning probeerd er achter te komen of de kleding van de twee vermiste personen is. Het KHV ziet even later een vrouw met dochter wandelen aan de kustlijn. Dit (Duitse) tweetal wordt hierop aangesproken en gevraagd of de spullen van hen zijn. Het dringt niet tot de mensen door dat alle drukte op het water en de heli in de lucht voor hen bedoeld zijn en we hebben enige moeite om de ernst van de situatie duidelijk te maken. Pas nadat ze even verderop weer aangesproken worden door de schipper van de Zalm, kunnen we uiteindelijk met zekerheid vaststellen dat het hier om de gezochte mensen gaat.

De Kustwacht wordt op de hoogte gesteld en alle eenheden kunnen retour.