Snelle actie KNRM Oudeschild na touw in schroef

Snelle actie KNRM Oudeschild na touw in schroef

27 juni 2020
Texel Oudeschild

Zaterdagavond 27 juni wordt reddingboot Cornelis Dito om 20.42 uur gealarmeerd voor een vaartuig met motor/stuurproblemen.

Aangezien het een prio 2 melding is lijkt er geen directe spoed. Echter bij aankomst van de bemanning bij het boothuis in Oudeschild wordt al gauw duidelijk dat er haast bij is: het betreffende zeiljacht ligt letterlijk in de havenmonding. Hierbij zorgt het voor een gedeeltelijke blokkering van de havenmond en kans op schade, aangezien er een sterke wind staat.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Cornelis Dito vaart vanwege de sterke wind eerst de haven uit om een betere positie te bepalen en legt vervolgens aan bij het jacht. Dan blijkt dat de stuurproblemen veroorzaakt worden door een touw in de schroef. De bemanning van de (gehuurde) zeilboot heeft het jachtje aan de palen van de havenmond vastgemaakt nadat er geen aandrijving en sturing meer in zat.

De bemanning van de reddingboot neemt het jacht op sleeptouw richting de jachthaven. Daar wordt het zeiljacht afgemeerd en een poging gedaan om het touw uit de schroef te halen. Een andere jachteigenaar die in de haven ligt biedt een duikbril aan en zo wordt de klus uiteindelijk geklaard.

Het jacht kan zelfstandig weer verder en de Cornelis Dito keert terug naar het boothuis, klaar voor de volgende inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij