Skip to main content

Dubbele actie in een half uur voor KNRM de Koog

Datum: woensdag 22 juni 2016 | Sectie: De Koog - Texel

Woensdagmiddag om 14.54 uur wordt het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van reddingstation de Koog gealarmeerd voor een onduidelijke melding. Bij het boothuis wordt contact opgenomen met de alarmcentrale en het gaat over een "een vrouw, aan de vloedlijn, onder aan een duin, Nattevlakweg" Op zich niets bijzonders, echter ligt de Nattevlakweg niet aan het strand. Dus ter plaatse aangekomen met het KHV wordt nogmaals nagevraagd naar de positie. Gelukkig krijgen we nu meer duidelijkheid: Strandslag paal 15. Daar aangekomen worden we aangesproken door een medewerker van een strandpaviljoen, die uitlegt waar we moeten zijn. Langs de vloedlijn rijdend treffen we na enige tijd inderdaad een echtpaar aan dat in problemen is. De vrouw is van een duin gevallen en heeft daarbij de schouder/arm geblesseerd en voelt zich duizelig.

Onwetend of er ook een ambulance gealarmeerd is, proberen we de situatie in te schatten. Terwijl we met het slachtoffer bezig zijn op het strand gaat opeens wéér de pieper: alarm voor ons reddingstation wegens een boot in problemen. En dat terwijl er 2 schippers naast het KHV op het strand staan.

Direct worden de schipper door het KHV teruggebracht naar het strandslag, zodat zij de tweede actie kunnen begeleiden. De rest van de bemanning blijft bij het slachtoffer. Wanneer het KHV de schippers afzet bij het strandslag, blijkt daar ook ineens een ambulance te staan. Zij worden direct bijgepraat en blijkt dat zij door de onduidelijke melding even de weg kwijt waren.

Het KHV neemt het ambulancepersoneel mee richting het slachtoffer. Na een kort onderzoek wordt besloten de vrouw naar de ambulance te vervoeren en aansluitend via de veerboot naar het ziekenhuis. Het KHV brengt de man van het slachtoffer naar zijn auto, 6 kilometer verderop, bij paal 9.

Terwijl dit bezig is, sleept reddingboot Cornelis Dito voor de haven van Oudeschild een bootje met motorstoring binnen.

En zo zijn er toch succesvol, gelijktijdig, 2 hulpverleningen voltrokken door de bemanning.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.