Skip to main content

KNRM De Koog assisteert bij ambulance inzet en EOD

Datum: zondag 14 augustus 2016 | Sectie: De Koog - Texel

Zondagmorgen wordt het Kusthulpverleningsvoertuig van Station de Koog om 9.35 uur gealarmeerd voor een assistentie voor de ambulance. Bij paal 12 is op het strand een ruiter onwel geworden.

De KHV begeeft zich met gepaste spoed naar paal 12, waar de ambulance al staat te wachten. De al eerder gearriveerde politie heeft inmiddels het slachtoffer op de achterbank van de auto, maar kan alleen niet meer van het strand komen.

Met nog een klein stukje lopen helpt de bemanning om het slachtoffer naar de ambulance te brengen alwaar ze verder zal worden onderzocht.

Terwijl de KHV zich klaarmaakt om retour station te gaan, worden we door de politie gevraagd om te assisteren met het afzetten van een gedeelte van de Hors, het zuidelijkste puntje van Texel. Hier is een explosief gevonden en die zal door de EOD onschadelijk gemaakt worden. Om eventuele vroege wandelaars en zwemmers op afstand te houden gaan we op dit verzoek in.

En zo begeeft een karavaan van politie, EOD, KNRM en een shovel zich richting de Hors. Daar aangekomen wordt het gebied ruim afgezet en kan de EOD aan het werk. Na geruime tijd voorbereiding wordt het inmiddels ingegraven explosief ter ontploffing gebracht en keert de KHV weer huiswaarts na een niet alledaagse zondagmorgen.

Een video impressie van Videolux Productions vindt u hieronder:

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.