Skip to main content

KNRM de Koog haalt gewonde man uit natuurgebied de Slufter

Datum: zondag 19 juni 2016 | Sectie: De Koog - Texel

Zondagmiddag 19 juni gaat om 14.09 uur de pieper voor het kusthulpverleningsvooertuig (KHV) van reddingstation de Koog. Het is een prio 2, dus geen directe levensbedreigende dingen. Slechts 1 minuut daarna nogmaals alarm voor hetzelfde, maar dan prio 1: haast!

Bij het boothuis aangekomen wordt direct contact gemaakt met de alarmcentrale en dan blijkt het te gaan om een jongeman die middenin natuurgebied de Slufter zodanig gestruikeld is dat hij niet meer kan lopen. En aangezien de 2 Texelse ambulances beide bezet zijn of aan de vaste wal zitten, is er prio 1 gegeven.

Direct gaat de KHV richting de Slufter. Onderaan de dijk worden 2 bemanningsleden afgezet die te voet alvast vooruit lopen en het KHV rijdt via een andere weg over de dijk het natuurgebied in. Na enig zoekwerk is de betreffende persoon gelokaliseerd en blijkt dat hij bij het overspringen van een geul, uitgegleden is op het gladde slib en daarbij ten val is gekomen.

Hij wordt door de bemanning op een brancard gelegd en over de geul in het KHV geholpen. De ambulance is inmiddels in de buurt en na een voorzichtige tocht door het hobbelige natuurgebied, treffen we de ambulance onder aan de dijk.Het slachtoffer wordt in de ambulance vervoerd richting veerboot en het KHV brengt nog even de rest van het gezelschap naar hun auto. Rond half 4 staat alles weer in het boothuis, klaar voor de volgende inzet.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.