Veel belangstelling voor reddingbootdag 2022 op Texel

Veel belangstelling voor reddingbootdag 2022 op Texel

1 mei 2022
Texel

We kijken terug op een geslaagde dag, de eerste bezoekers meldden zich al ruim voor 10 uur aan op de reddingstations in De Cocksdorp en Oudeschild. Veel bestaande donateurs mogen ontvangen maar ook veel nieuwe 'Redders aan wal' hebben zich deze dag ingeschreven.  

De Cocksdorp 
Op het ponton van Rederij De Vriendschap overhandigde Frank de Laat van De Krim om 10 uur een cheque goed voor 189 nieuwe Redders aan wal aan schipper Thijs Westerlaken en secretaris Ineke Bremer. Gasten van De Krim die een arrangement in de meivakantie boekten kregen dat aanbod. Het donateurschap geldt voor een jaar, veel gasten blijven daarna donateur van de KNRM.  

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bezoekers van reddingstation De Cocksdorp konden een rondje varen met de reddingboot Beursplein 5. Rond de middag kwam de SAR-helikopter voor een fly-by langs. In het boothuis was een kraam ingericht met diverse artikelen uit de Reddingwinkel van de KNRM en werd gebakken vis verkocht.  

Oudeschild 
Bezoekers van reddingstation Oudeschild konden hadden de keuze om mee te varen met reddingboot Cornelis Dito en de Zalm. Vanaf twaalf uur was het ook mogelijk om mee te varen met reddingboot Joke Dijkstra uit Den Helder. In Den Helder was dit jaar geen Reddingbootdag en daarom hebben zij een aantal uur meegevaren met donateurs vanuit Oudeschild.  

Op de kade stond het kusthulpverleningsvoertuig, een reddingsvlot kon bekeken worden en een kraam om aan te melden voor het meevaren en de verkoop van diverse artikelen uit de Reddingwinkel. 

Nieuwe donateurs 
Naast de 189 nieuwe donateurs die via De Krim aangemeld zijn, hebben we 84 nieuwe inschrijvingen mogen doen en konden gelijk meevaren met een van de reddingboten.  

Bemanning, helpers aan de wal en plaatselijke commissie kijken tevreden terug op deze mooie dag! Allen bedankt voor jullie inzet.  
Ook bedanken we Rederij De Vriendschap voor het gebruik van de steiger en ponton. 

Foto's KNRM, Fup Boon en Willem Sangers.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij