Afscheid drie bemanningsleden station De Cocksdorp

23 april 2022
Texel De Cocksdorp

Zaterdag 23 april heeft KNRM station De Cocksdorp feestelijk afscheid genomen van 3 bemanningsleden. Vanwege Corona kon het afscheid in november 2021 niet doorgaan en werd het noodgedwongen een aantal maanden uitgesteld. Nu konden de bemanningsleden en commissieleden toch een welverdiend bedankje uitspreken naar de vertrekkende vrijwilligers. 

De bemanningsleden werden ieder apart toegesproken door Michiel Uitdehaag, burgemeester van Texel en tevens voorzitter van de plaatselijke commissie. Secretaris Ineke Bremer heeft namens de plaatselijke commissie bloemen en een boek overhandigd en namens de bemanning een prachtig aandenken in de vorm van een stuurwiel. 

Vanuit het hoofdkantoor in IJmuiden was er voor de scheidende bemanningsleden ook een persoonlijke attentie, zij konden helaas niet aanwezig zijn bij dit afscheid. 

De bemanningsleden waren actief bij de ploeg voor een periode variërend van 5 jaar tot bijna 18 jaar. 
Bert Uitgeest was sinds 2003 bijna 18 jaar actief bij de KNRM als plaatsvervangend schipper op reddingboot Beursplein 5. Roy Boeijen was vanaf 2007 ruim 14 jaar in dienst als opstapper en Dave Pastoor was sinds 2016 opstapper bij KNRM station De Cocksdorp. 

KNRM, schipper, bemanning en plaatselijke commissie van KNRM Texel bedankt de mannen hartelijk voor hun inzet!