Skip to main content

Schipper KNRM de Koog-Texel naar Griekenland voor vluchtelingen

Datum: zondag 20 maart 2016 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

Één van de schippers van reddingstation de Koog-Texel is samen met andere KNRM collega's op vrijwillige basis voor de KNRM naar Griekenland vertrokken om daar de Grieken op te leiden om vluchtelingen uit zee te redden.

Bram Fey, één van de schippers van station De Koog-Texel, is samen met 3 andere KNRM-ers naar Griekenland vertrokken om daar de Grieken op te leiden en te begeleiden om om te gaan met het grote aantal vluchtelingen dat per boot de oversteek waagt, in de hoop op een betere toekomst.

De afgelopen week zijn de mannen volop aan het trainen geweest met de enthousiaste Grieken. Tussen het trainen door blijven de boten met vluchtelingen komen. In gammele,kleine bootjes wagen ze soms met 60 personen aan boord de oversteek. En de huidige ontwikkelingen tonen aan dat daar voorlopig nog weinig verandering in zal komen. De bedoeling is een reddingstation in Chios op te zetten, van waaruit de nog op te leiden Griekse bemanning hun werk kan gaan doen: het redden en opvangen van vluchtelingen.

De KNRM stelt materieel en mankracht beschikbaar en daarvoor zijn donaties nodig. Inmiddels hebben ruim 1938 donateurs gezamenlijk een bedrag van 145.000 euro bij elkaar gebracht.Na afloop van de missie wordt het materieel geschonken aan het Griekse reddingstation.

Op de daarvoor speciaal gebouwde site : www.reddershelpenredders.nl leest u waarom en hoe de KNRM in Griekenland hulp verleent.

De bemanning van Station De Koog/Oudeschild-Texel wenst onze schipper veel succes in Griekenland!

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.