KNRM station ontvangt overlevingspak

KNRM station ontvangt overlevingspak

17 augustus 2022
Texel De Cocksdorp

Wim en José van der Gracht uit Den Burg doneren een overlevingspak aan reddingstation De Cocksdorp.

Vorig jaar juli was het echtpaar Wim en José van der Gracht 50 jaar getrouwd en door corona heeft het echtpaar van der Gracht geen feest gegeven of een reis kunnen maken met de kinderen. Omdat beide zelf ook veel aan vrijwilligerswerk doen, hebben ze besloten het geld aan een goed doel te schenken.

Wim van der Gracht is al vanaf zijn trouwen in 1971 donateur van de KNRM door de zoon van zijn vroeger collega Paul Kikkert. Paul was destijds motordrijver bij de KNRM en zoon Klaas gaf een spreekbeurt op school over de KNRM en is in de buurt waar veel jonge gezinnen woonden donateurs gaan werven. José van der Gracht heeft in het verleden veel aan windsurfen gedaan en was graag op het water. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het echtpaar heeft veel bewondering voor de vrijwilligers van de KNRM en als trouwe donateur is daarom gekozen om een overlevingspak aan de KNRM te doneren. 

Het overlevingspak is het belangrijkste redmiddel voor de bemanningsleden. De redders zijn eraan gewend te moeten werken onder slechte weersomstandigheden. In hun overlevingspak zijn ze goed beschermd tegen striemend buiswater, sneeuw en kou. Een overlevingspak is gemaakt van oersterk materiaal en gaat ongeveer zeven jaar mee. Daarna worden de overlevingspakken niet weggegooid, maar hergebruikt voor producten zoals drijvende sleutelhangers en tassen.

Tijdens de reguliere oefenavond van afgelopen maandag is het echtpaar uitgenodigd in het boothuis om het op maat gemaakte overlevingspak persoonlijk te overhandigen aan bemanningslid Ruud Betsema. 
Schipper Thijs heeft uitleg gegeven over de verschillende onderdelen en functies van het pak. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij