Dankbare duitse solozeiler in veiligheid gebracht

Dankbare duitse solozeiler in veiligheid gebracht

14 juli 2022
Texel De Cocksdorp

De bemanning van reddingboot Beursplein 5 heeft een onfortuinlijke seniore duitse solozeiler, welke gestrand was in de verraderlijke Eierlandse Gronden, op zijn verzoek losgetrokken en naar Den Helder gesleept. Dankzij onze vloeiend Duits sprekende opstappers konden we de zeiler goed uitleggen en geruststellen hoe we hem konden helpen met het behouden van zijn zeilschip, waar hij al zijn ziel en zaligheid in had gestopt.

Na zes kostbare jaren van vele tegenslagen na het kopen van zijn zeilschip op leeftijd ondernam hij nu de solo zeiltocht uit Harwich welke eindigde op een bank nabij de Vliehors en welke niet op zijn zeekaart stond. Door de stranding en zijn pogingen om los te komen, was een kleine schroefaslekkage ontstaan en hebben we dit ook voor hem opgelost.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bij aankomst in Den Helder was de solozeiler ons zeer dankbaar en zou de boot laten repareren. Wij hebben hem wel geadviseerd om met een ervaren zeiler, naar zijn thuishaven te varen en vrij te blijven van de eilander gronden. Het advies nam hij ter harte, omdat zijn onverwachtte stranding veel indruk op hem had gemaakt.

Het blijkt maar weer dat het bevaren van de Eierlandse Gronden, zonder goede lokale kennis ernstig ontraden wordt, zoals ook in de zeekaart staat aangegeven.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij