Skip to main content

Dankbare duitse solozeiler in veiligheid gebracht

Datum: donderdag 14 juli 2022 | Sectie: De Cocksdorp - Texel

De bemanning van reddingboot Beursplein 5 heeft een onfortuinlijke seniore duitse solozeiler, welke gestrand was in de verraderlijke Eierlandse Gronden, op zijn verzoek losgetrokken en naar Den Helder gesleept. Dankzij onze vloeiend Duits sprekende opstappers konden we de zeiler goed uitleggen en geruststellen hoe we hem konden helpen met het behouden van zijn zeilschip, waar hij al zijn ziel en zaligheid in had gestopt.

Na zes kostbare jaren van vele tegenslagen na het kopen van zijn zeilschip op leeftijd ondernam hij nu de solo zeiltocht uit Harwich welke eindigde op een bank nabij de Vliehors en welke niet op zijn zeekaart stond. Door de stranding en zijn pogingen om los te komen, was een kleine schroefaslekkage ontstaan en hebben we dit ook voor hem opgelost.

Bij aankomst in Den Helder was de solozeiler ons zeer dankbaar en zou de boot laten repareren. Wij hebben hem wel geadviseerd om met een ervaren zeiler, naar zijn thuishaven te varen en vrij te blijven van de eilander gronden. Het advies nam hij ter harte, omdat zijn onverwachtte stranding veel indruk op hem had gemaakt.

Het blijkt maar weer dat het bevaren van de Eierlandse Gronden, zonder goede lokale kennis ernstig ontraden wordt, zoals ook in de zeekaart staat aangegeven.

De Cocksdorp - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.