Vaartuig motor/stuur problemen

15 augustus 2015
ter heijde

De pieper gaat op 15-08-2015 om 8:25 uur met de melding:
Vaartuig motor/stuur problemen

Op het station aangekomen wordt de George Dijkstra samen met 7 redders gelanceerd.

De boot in problemen de "Spirit Sun" was ten tijde van de melding ter hoogte van de boei "Maas-Noord 1" met bestemming Scheveningen haven.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Halverwege de boeien "Maas-Noord 1" en de "Indusbank" treffen we het zeiljacht "Spirit Sun" aan. Ter plaatse worden 2 opstappers overgezet op het jacht.

De "Spirit Sun" vaart onder zeil, maar met begeleiding van de George Dijkstra, tot vlakbij het Zuidelijk havenhoofd van Scheveningen en laat vervolgens de zeilen zakken. Het zeiljacht wordt langszij de George Dijkstra vastgemaakt en wordt de haven van Scheveningen in gesleept.

Vervolgens naar de Calamiteiten steiger gemanoeuvreerd, waar de walploeg door middel van zogenaamde meereinden de boot handmatig langs de steiger trekt en vast heeft gelegd.

Normaal wordt er altijd geoefend op zaterdagmorgen maar nu was het een echte actie.

Tot de volgende piep.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij