Skip to main content

Gebroken mast

Datum: woensdag 12 augustus 2015 | Sectie: Ter Heijde

De pieper gaat op 12-08-2015 om 20.44 uur met de melding vuurpijl waargenomen.

Bij aankomst station wordt duidelijk dat KNRM Scheveningen al op zee is om een zeilboot met gebroken mast op sleep te nemen. Deze wordt los gekoppeld, zodat reddingboot Kitty Roosmale Nepveu gelijk naar de noodoproep van de vuurpijlen kan varen.

Het is de bedoeling dat reddingboot George Dijkstra de zeilboot op sleep gaat nemen. Laatste positie ter hoogte van de S1 boei.

Bij de zeilboot met gebroken mast aangekomen waren er 2 opstappers van Scheveningen op de zeilboot (omdat natuurlijk halverwege de reddingactie de Kitty naar de noodoproep toe moest). De bemanning van Scheveningen had al een zogenaamde "spruit" aangelegd. Er zijn ook 2 opstappers van de George Dijkstra overgestapt, gezamenlijk hebben ze de gebroken mast vast gemaakt zodat er zo stabiel mogelijk gesleept kon worden. Vervolgens is de sleepverbinding gemaakt en is de zeilboot richting de haven van Scheveningen gesleept.

Binnen het havenhoofd is de zeilboot langszij genomen en naar de calamiteiten steiger gemanoeuvreerd.

Daar stond de walploeg klaar, deze hebben de zeilboot handmatig naar de kant geloodst, zodat er zo min mogelijke schade zou ontstaat.

Geslaagde actie en tot de volgende piep.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.