Skip to main content

Spitssnuitdolfijnen in problemen.

Datum: woensdag 06 oktober 2021 | Sectie: Ter Heijde

Vanmiddag samen met Reddingsbrigade Monster Kustwacht Nederland Stichting SOS Dolfijn EHBZ (en natuurlijk de melder en omstanders) ingezet voor de stranding van 2 spitssnuitdolfijnen. Ter plaatse bleek dat het een aardige opgave zou worden om de dieren weer in het diepere water te krijgen. Beide dieren vochten er allebei nog hard voor en lagen nog redelijk in het water, maar helaas overleed het eerste dier al snel.

Door het snel zakkende water kwam ook de 2e spitssnuitdolfijn kort hierop nagenoeg droog te liggen. Deze blies helaas kort hierop ook zijn laatste adem uit.

Met alle hulpverleners is goed samengewerkt en telefonisch goed aan gestuurd tot het moment dat de specialisten ter plaatse waren.

De 2 spitssnuitdolfijnen zijn inmiddels overgebracht naar de Universiteit Utrecht. Daar zal aan de Faculteit Diergeneeskunde onderzoek gaan plaats vinden naar de oorzaak van de stranding.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.