Spitssnuitdolfijnen in problemen.

Spitssnuitdolfijnen in problemen.

5 oktober 2021
Ter Heijde

Vanmiddag samen met Reddingsbrigade Monster Kustwacht Nederland Stichting SOS Dolfijn EHBZ (en natuurlijk de melder en omstanders) ingezet voor de stranding van 2 spitssnuitdolfijnen. Ter plaatse bleek dat het een aardige opgave zou worden om de dieren weer in het diepere water te krijgen. Beide dieren vochten er allebei nog hard voor en lagen nog redelijk in het water, maar helaas overleed het eerste dier al snel.

Door het snel zakkende water kwam ook de 2e spitssnuitdolfijn kort hierop nagenoeg droog te liggen. Deze blies helaas kort hierop ook zijn laatste adem uit.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Met alle hulpverleners is goed samengewerkt en telefonisch goed aan gestuurd tot het moment dat de specialisten ter plaatse waren.

De 2 spitssnuitdolfijnen zijn inmiddels overgebracht naar de Universiteit Utrecht. Daar zal aan de Faculteit Diergeneeskunde onderzoek gaan plaats vinden naar de oorzaak van de stranding.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij