Skip to main content

Hulpvragers blijken schenkers nieuwe reddingboot

Datum: maandag 06 juni 2022 | Sectie: Ter Heijde

Onderhoudsavond mondt uit in grote verrassing voor KNRM Ter Heijde.

Iedere maandagavond zijn de 25 vrijwilligers van KNRM Ter Heijde situaties in hulpverlening aan het oefenen of het onderhouden van het materiaal zoals de reddingboot en kusthulpverleningvoertuig. Toen er een alarm afging om te komen assisteren en transporteren bij een ongeval bij de waterlijn, leek het een normale maandagavond te zijn. Niets was minder waar.

Vage klachten
Nietsvermoedend kwamen de vier KNRM-vrijwilligers aan bij de vermeende slachtoffers en probeerden te achterhalen welke klachten de hulpvragers hadden, om zo de juiste zorg te kunnen verlenen. Omdat de klachten erg vaag werden omschreven, besloot de ploegleider, die in het complot zat, de hulpvrager en zijn partners mee te transporteren naar het boothuis van de KNRM. Daar aangekomen stond alle vrijwilligers een grote verrassing te wachten.

Nieuwe reddingboot in 2030
De KNRM is landelijk bezig met een grootscheeps vlootvernieuwingsprogramma. In 15 jaar moeten 75 reddingboten worden vervangen. Een immense operationele en financiële operatie voor een organisatie die volledig op vrijwilligers en donaties drijft. De huidige reddingboot van Ter Heijde, George Dijkstra, gaat in 2030 met pensioen.

Het was bekend dat de opvolger een model uit de nieuwe Van Wijk-klasse wordt. Dat is een doorontwikkeling van de huidige Valentijn-klasse waartoe de George Dijkstra behoort. Wat de vrijwilligers nog niet wisten, is dat de schenkers van die reddingboot reeds waren gevonden en dat zelf op deze maandagavond als verassing zouden onthullen.

Misty 2 
In het boothuis hadden zich inmiddels bijna de voltallige bemanning en de plaatselijke commissie onder leiding van voorzitter, tevens burgemeester, Bouke Arends verzameld. De ‘hulpvragers’ van Stichting Universitas kregen het woord en meldden vol trots waarom ze de KNRM zo’n warm hart toedragen.

Het echtpaar dat de stichting had opgericht waren fervente zeilers. De hoogbejaarde beschermvrouwe van de stichting wilde graag met warme hand aan de KNRM iets tastbaars overhandigen. In Hoek van Holland had de stichting eerder een oefenboot gedoneerd. Die werd vernoemd naar de lievelingshond van het echtpaar, Misty.

De beschermvrouwe is zelf 103 jaar geleden geboren in Naaldwijk. Nu zich de kans voordeed om de nieuwe boot voor de KNRM in Ter Heijde te doneren, kwamen twee wensen bij elkaar. Zo komt er na de kleine Misty 1 in Hoek van Holland, nu een grote Misty 2 in Ter Heijde te liggen.

Na de bekendmaking ontstond er een mooie verbinding tussen de schenkers en de dankbare bemanning. Er werd afgesproken dat het stichtingsbestuur elk jaar tot aan de doop van de Misty 2 in 2030 een oefening bijwoond waarbij de Misty 1 en de huidige reddingboot van Ter Heijde samen zullen optrekken.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.