Zoekactie naar vermiste zwemmer

Zoekactie naar vermiste zwemmer

10 september 2021

Om 01:54 werden de vrijwilligers gewekt door het afgaan van de piepers. Zwemmer vermist, was zichtbaar op het scherm.

Aangekomen in het boothuis werd aanvullende informatie opgevraagd, helaas was er niet veel meer informatie ter beschikking, alleen dat er een zwemmer vermist was en dat er 3 familieleden op het strand stonden.  De George Dijkstra en het kusthulpverleningsvoertuig waren binnen 15 minuten ter plaatse. Gelijk werd er aangesloten bij de al aanwezige eenheden en werden de zoekslagen hervat.

Omdat de zee rustig en het weer helder was, werd er besloten om een aantal witte flares (parachutefakkels) af te steken, hierdoor ontstaat er veel licht waardoor kleine objecten zichtbaar worden. Toen de flares net gedoofd waren gaf de politiehelikopter het bericht dat die een persoon zagen zwemmen. Snel werden de verschillende vaartuigen die kant op gestuurd. De George Dijkstra en de Beluga waren als eerste bij de zwemmer. Deze werd snel aan boord genomen door de Beluga en deze zette hierop een strandlanding in. Op de wal werd de zwemmer overdragen aan het aanwezige ambulancepersoneel. Deze vervoerde de zwemmer met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis. 

Een goede samenwerking tussen de verschillende disciplines met een mooi resultaat.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij