Zeiljacht aan de grond bij eb.

7 augustus 2018
stellendam - slijkgat

Dinsdagavond 7 augustus tegen 17 uur werd de bemanning van reddingboot Antoinette gealarmeerd voor een surfer in de problemen. Deze actie werd echter net buiten de haven geannuleerd.

Nabij de haven lag een zeiljacht, met 2 volwassenen en een kind aan boord, behoorlijk schuin in erg ondiep water. Omdat het water op zijn laagste punt was en het nog lang zou duren voordat het weer hoog water werd, werd in overleg met de eigenaar besloten om een poging te wagen en het jacht vlot te trekken.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na de vrouw en kind aan boord genomen te hebben is er een sleepverbinding opgezet en voorzichtig is het jacht uit de ondiepte naar dieper water getrokken. Daarna het jacht langszij genomen en naar de haven meegenomen.

Het jacht vervolgens in de haven van Stellendam afgemeerd en de familie kon zelf daarna haar weg weer vervolgen.

Actie: 2018-54

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij