Skip to main content

Zeiljacht aan de grond bij eb.

Datum: dinsdag 07 augustus 2018 | Sectie: Stellendam

Dinsdagavond 7 augustus tegen 17 uur werd de bemanning van reddingboot Antoinette gealarmeerd voor een surfer in de problemen. Deze actie werd echter net buiten de haven geannuleerd.

Nabij de haven lag een zeiljacht, met 2 volwassenen en een kind aan boord, behoorlijk schuin in erg ondiep water. Omdat het water op zijn laagste punt was en het nog lang zou duren voordat het weer hoog water werd, werd in overleg met de eigenaar besloten om een poging te wagen en het jacht vlot te trekken.

Na de vrouw en kind aan boord genomen te hebben is er een sleepverbinding opgezet en voorzichtig is het jacht uit de ondiepte naar dieper water getrokken. Daarna het jacht langszij genomen en naar de haven meegenomen.

Het jacht vervolgens in de haven van Stellendam afgemeerd en de familie kon zelf daarna haar weg weer vervolgen.

Actie: 2018-54

Stellendam

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.