Skip to main content

Windsurfer gered bij Haringvlietsluizen

Datum: zondag 23 augustus 2015 | Sectie: Stellendam

Neeltje Struijs vaart voor windsurfer achter boeienlijn bij Haringvlietsluis.

Een windsurfer was vanaf het strand van Hellevoetsluis aan het surfen en ter hoogte van de Haringvlietsluis belandde hij in het water. Hij kon gelukkig nog wel op zijn plank blijven liggen maar ging toch steeds verder richting de sluizen. Zijn zeil was ontkoppeld en dreef op afstand.
Mede door de oostenwind en golfslag belandde hij zelfs achter de boeienlijn van de sluizen en bleef enigszins bij de betonnen muur hangen.

Na ongeveer een uur werd hij toch opgemerkt en werd de bemanning van reddingboot Neeltje Struijs opgepiept. Deze was snel ter plaatse en heeft de man en materieel uit het water gehaald en naar het strand teruggebracht.

Zeker als je alleen aan het surfen gaat is het meenemen van een vuurpijl of ander noodsignaal erg belangrijk. Nog beter is natuurlijk om daarnaast altijd met twee of meer personen te gaan.

Stellendam

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.