Windsurfer gered bij Haringvlietsluizen

23 augustus 2015

Neeltje Struijs vaart voor windsurfer achter boeienlijn bij Haringvlietsluis.

Een windsurfer was vanaf het strand van Hellevoetsluis aan het surfen en ter hoogte van de Haringvlietsluis belandde hij in het water. Hij kon gelukkig nog wel op zijn plank blijven liggen maar ging toch steeds verder richting de sluizen. Zijn zeil was ontkoppeld en dreef op afstand.
Mede door de oostenwind en golfslag belandde hij zelfs achter de boeienlijn van de sluizen en bleef enigszins bij de betonnen muur hangen.

Na ongeveer een uur werd hij toch opgemerkt en werd de bemanning van reddingboot Neeltje Struijs opgepiept. Deze was snel ter plaatse en heeft de man en materieel uit het water gehaald en naar het strand teruggebracht.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Zeker als je alleen aan het surfen gaat is het meenemen van een vuurpijl of ander noodsignaal erg belangrijk. Nog beter is natuurlijk om daarnaast altijd met twee of meer personen te gaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij