Grote zoekactie naar kitesurfer

1 september 2015

Grote zoekactie naar kitesurfer bij Maasvlakte loopt goed af.

Een kitesurfer vertrokken vanaf het Slufterstrand van de Maasvlakte kwam dinsdagavond in de problemen. Rond 20.30 uur werd hij gelukkig opgemerkt door een persoon op het strand.

Daartoe is direct alarm gemaakt voor reddingboot Antoinette, reddingboot Jeanine Parqui van Hoek van Holland, de SAR helikopter van de Kustwacht (NHV) en later ook reddingboot Baron van Lynden van Ouddorp.
Door het Kusthulpverleningsvoertuig, ook van Ouddorp, en door andere hulpdiensten werd het strand afgezocht.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingboten en een tenderboot van het loodswezen (Draco) hebben het gebied in een patroon een aantal uren afgezocht. Ondertussen was het al donker en stond er 1 a 1,5 meter golfhoogte, hetgeen het zoeken natuurlijk extra moeilijk maakte. Het is werkelijk een speld in een hooiberg om iemand dan te vinden.

Rond 22.30 uur werd zijn kite gevonden en ongeveer op hetzelfde moment kwam het bericht dat de surfer met plank en al toch al zwemmend het strand had weten te bereiken en zich gemeld had bij de aanwezige hulpdiensten op het strand.

De man is in de ambulance onderzocht.

Gelukkig kwam deze man er goed van af. Advies aan alle watersporters;neem een vuurpijl en/of signaal lampje mee zodat je de aandacht kunt trekken hetgeen de kans op vinden groter maakt. Ook de aanschaf van een zgn. PLB (elektronisch baken) is zeker aan te bevelen en zijn zeker als je het vergelijkt met een surfuitrusting niet duur. Deze noodsignalen worden namelijk zichtbaar op de radar/plotter van onze schepen.

Wind: NW4
Golfhoogte: 1 - 1,5m

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij