Twee gewonden van hengelboot gehaald na vechtpartij

11 augustus 2015

De bemanning van reddingboot Antoinette heeft dinsdagmiddag twee personen van een hengelboot gehaald na een vechtpartij. Eén ernstig gewond aan het oog.

Na wat onenigheid tijdens een hengeltripje ontstond een kleine vechtpartij tussen een Nederlandse en Duitse gast aan boord van een sportvisboot op de Noordzee. Daartoe heeft de schipper van de sportvisboot de Kustwacht ingelicht die de bemanning van de Antoinette vervolgens heeft opgepiept.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Antoinette heeft vervolgens de verpleegkundige van de ambulance meegenomen en zijn de sportvisboot zo snel mogelijk tegemoet gevaren. Vervolgens zijn twee opstappers samen met de verpleegkundige aan boord gegaan.

Aan boord bleek dat de Duitse man, die pijn had aan zijn neus en een wond had in zijn gezicht, ook graag met de Antoinette mee wilde om met de politie te kunnen spreken. Beide heren konden nog goed lopen en zijn vervolgens zelf op de Antoinette overgestapt.
De Nederlandse man had echter een ernstige oogwond en is verder medisch behandeld tijdens de snelle vaartocht retour station Stellendam.

Eénmaal aan wal is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht met de ambulance. De Duitse man is meegenomen voor een verder interview op het politiebureau.

De politie stelt verder onderzoek in naar de oorzaak van de vechtpartij.

Actie: 2015-34
Wind: N2

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij