Solozeiler in de problemen

Solozeiler in de problemen

24 juli 2022
Schiermonnikoog

Afgelopen nacht rond half 1 kwam er een prio-1-alarm voor een 'vaartuig aan de grond'. Het bleek een zeiljacht te zijn. Een solozeiler was in het Westgat van Schiermonnikoog aan de grond gelopen.

Door de Noordwest swell stonden redelijk wat golven waardoor het jacht niet meer zelfstandig naar dieper water kon komen en telkens op de bank werd gedrukt. De zeiler had zelf alarm geslagen en was wat gedesorienteerd.

Word donateur

DANKZIJ RUIM 101.000 DONATEURS

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

Na een snelle inschatting van de situatie is één van ons overgestapt om de zeiler gerust te stellen en verbinding te maken zodat het jacht naar dieper water gesleept kon worden. Op dat moment kwamen de collega's van Lauwersoog ons assisteren, die voor hetzelfde alarm zijn uitgevaren. Lauwersoog heeft nog twee man overgezet op het jacht waarna zij de sleep hebben overgenomen en het jacht veilig in de haven van Lauwersoog afgemeerd.

Een geslaagde actie en mooie samenwerking.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij