Prio-1 Jacht in de problemen

Prio-1 Jacht in de problemen

19 april 2022

Gisteren rond half zes in de middag gingen de piepers op Schiermonnikoog; het betrof een Prio-1, jacht in de problemen. 
Het jacht, gevaren door een solozeiler uit Duitsland, was vlak voor de kust van Schiermonnikoog gestrand op de gronden van het plaatgat. De zeiler was van plan naar Borkum te varen met zijn pas aangekochte jacht, maar keerde op Noordzee weer terug richting Lauwersoog, omdat hij Borkum niet ging halen voor het donker. Dit in combinatie met de harde noordoostenwind, zorgde ervoor dat hij in de problemen kwam. Een oplettende kitesurfer zag dit gebeuren en sloeg direct alarm. Een half uur nadat de problemen begonnen, waren er al twee reddingboten en de bergers van BMS marineservice aanwezig. Al gauw stonden er twee opstappers aan boord van het jacht. Zij konden sleepverbinding maken en het jacht, dat behoorlijk vast zat uit zijn benarde positie halen. BMS heeft het jacht veilig afgeleverd op Lauwersoog, waar het vandaag geïnspecteerd wordt.
Al met al, goed verlopen actie, prima samenwerking en iedereen weer veilig thuis.
Tot de volgende!

 

Ter info: De oude Facebook pagina van KNRM Schiermonnikoog is komen te vervallen. Heel jammer, want we hadden meer dan 2200 volgers… deze zien we graag weer terug op onze nieuwe pagina; https://www.facebook.com/KNRM.SOO helpt u mee door te delen?

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij