Skip to main content

KNRM-plaquette onthuld voor verdronken redders Schiermonnikoog

Datum: zaterdag 09 april 2022 | Sectie: Schiermonnikoog

KNRM-plaquette onthuld voor verdronken redders Schiermonnikoog


Op zaterdag 9 april 2022 onthulde de KNRM een herdenkingsplaquette ter nagedachtenis aan drie Schiermonnikoger redders, die in 1911 en 1921 na het kapseizen van de roeireddingboot zijn verdronken. Door nakomelingen van de omgekomen redders Jan Livius Visser, Ambrosius Dubblinga en Douwe Visser werd de bronzen herdenkingsplaquette zichtbaar gemaakt op de veersteiger, voor het boothuis van de KNRM. Door KNRM-directeur Jacob Tas en de voorzitter van KNRM Schiermonnikoog Ger van Langen, werd een krans gelegd. Op het kerkhof zijn die dag bloemen gelegd op de graven van de drie redders.

Het reddingwerk op zee kan bij slecht weer gevaarlijk zijn. Het reddingmaterieel is tegenwoordig weliswaar vele malen beter en veiliger dan de roeireddingboten van vroeger, maar de kans op kapseizen blijft bestaan. Het overkwam onlangs een reddingboot van de KNRM tijdens een zoektocht naar een vermiste zwemmer. Dankzij het zelfrichtend systeem van de reddingboot, de overlevingspakken die de bemanningsleden dragen en de goede veiligheidstrainingen, liep het incident goed af. Wij herdenken de redders die hun leven gaven tijdens het reddingwerk met eerbied en respect.

(Foto: Ilja Zonneveld)

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.