Jubilarissen KNRM Schiermonnikoog

25 februari 2017

Tijdens een ‘gezellig samenzijn’ (borrel met aansluitend diner) van de vrijwilligers van KNRM-station Schiermonnikoog in Hotel Van der Werff, zaterdag 25 februari jl., zijn een drietal jubilarissen in het zonnetje gezet:

Jelke Blaauwwiekel : 35 jaar KNRM vrijwilliger

Berend Groendijk : 15 jaar KNRM vrijwilliger

Thijs van den Berg : 10 jaar KNRM vrijwilliger

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De jubilarissen kregen namens de KNRM door Theo Kooy (Secretaris Plaatselijke Commissie) een oorkonde uitgereikt als dank voor hun trouwe dienst als vrijwilliger voor KNRM-station Schiermonnikoog.

Tevens hebben een vijftal andere vrijwilligers het HUET-certificaat in ontvangst mogen nemen:

Folkert Abma, Sander Grilk, Sjack de Jong, Rutger van Halm en Merijn Harsema.

De HUET, Helicopter Underwater Escape Training, is een ééndaagse training speciaal bedoeld voor offshore personeel dat voor vervoer van en naar hun werkplek gebruik maakt van een helikopter, maar ook essentieel voor de varende KNRM-vrijwilligers.

Tijdens deze training wordt je in een module die lijkt op een helikopter cockpit, in een waterbassin gedompeld. Zonder zuurstofflessen of snorkel zit je ‘vastgegespt’ in je stoel te wachten totdat je volledig onder water bent afgezakt. Zodra je een teken krijgt van de begeleiding dien je op eigen houtje te los te gespen uit je stoel (die overigens ook ondersteboven kan hangen!), via het raam te ontsnappen en veilig naar de oppervlakte te zwemmen.

Al met al een ‘adembenemende’ training die de vrijwilligers nog beter kan voorbereiden op eventuele noodsituaties.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij