KNRM Schiermonnikoog kijkt terug op een enerverend 2022!

30 december 2022

KNRM Station Schiermonnikoog kijkt terug op een enerverend jaar. Door het verdwijnen van de coronamaatregelen was er meer mogelijk maar was ook  meer werk te doen voor de KNRM.

In 2022 heeft het Station Schiermonnikoog:
- 30 patiënten veilig naar de wal gebracht
- Meer dan 10 maal de veearts over gebracht
- Ruim 30 reddingsacties gedaan
- Meer dan 10 zoekacties en overige inzetten gedaan.

Ook op andere gebieden gebeurde er veel. Er is een gedenkplaat bij de Veerdam onthuld voor de 3 omgekomen redders in 1911 en 1921. Daar werd ook stilgestaan bij de gevaren die KNRM’ers lopen bij het redden en helpen van anderen.

In 2022 zijn 7 nieuwe opstappers op proef aangesteld, hun opleiding is gestart. Naast de 2 vaste wekelijkse oefenavonden hebben veel vrijwilligers cursussen gevolgd zodat het opleidingsniveau volledig up-to-date is.

In het kader van kennis, vertrouwen, communicatie en samenwerking werden werkbezoeken en oefeningen afgelegd bij de Vuurtoren, de Brandweer en het Sigma-team. Een gezellige BBQ bij Restaurant Noderstraun, door de gemeente aan alle hulpverleningsvrijwilligers aangeboden, was de afsluiting van deze leerzame werkbezoeken.

Met Wagenborg Passagiersdiensten is ook een oefening gehouden. Onder anderen ‘Hoe samen te werken’ en ‘Helpen bij een ongeluk op de veerdienst’ waren doelen van deze interessante oefening.

Op de Struunmarkten is de KNRM aanwezig geweest met boot en vrijwilligers om uitleg over het werk van de KNRM te geven.

Al deze activiteiten vonden plaats naast de jaarlijkse activiteiten die ook weer konden plaatsvinden, zoals de Nationale Reddingbootdag en de Trouwe Donateursdag voor donateurs die 50 of meer jaren donateur zijn.

Zoals u wellicht weet is de KNRM volledig afhankelijk van donaties en giften.
In 2023 staan we weer voor u klaar en waarderen het dat u donateur van de KNRM bent of wordt.

Als donateur wordt u Redder aan de Wal en ontvangt u de exclusieve voordelen zoals het magazine ‘De Reddingboot’ (3x per jaar) en kunt u meevaren op de Reddingbootdag. Deze dag staat in 2023 gepland op zaterdag 13 mei dus die datum kunt u alvast in uw agenda opnemen. Wij\ waarderen uw komst op die dag zeer!

Wij wensen u een heel goed en veilig 2023.

KNRM Station Schiermonnikoog

PXL_20221213_132844145.MP Schiermonnikoog - KNRM

De Halte doneert € 300,= aan KNRM Schiermonnikoog

16 december 2022

De Halte doneert € 300,= aan KNRM Schiermonnikoog

Driehonderd euro, dat is het resultaat van een jaar lang plastic flesjes verzamelen. Plastic flesjes die door gasten bij De Halte gekocht werden, konden bij de counter ingeleverd worden. Hierbij werd verteld dat het statiegeld besteed zal gaan worden aan een goed doel. De actie leverde ruim 2000 flesjes op. Volgend jaar is er een ander goed doel dat een schenking kan verwachten.

KNRM Station Schiermonnikoog is De Halte zeer dankbaar voor de donatie die wij hebben mogen
ontvangen.

TV-serie Redders op zee (Te zien vanaf dinsdag 11 oktober)

5 oktober 2022

𝐓𝐞 ð³ð¢ðžð§ ð¯ðšð§ðšðŸ ðð¢ð§ð¬ððšð  ðŸðŸ ð¨ð¤ð­ð¨ð›ðžð«!

𝐑𝐞𝐝𝐝𝐞𝐫𝐬 ð¨ð© ð³ðžðž, ðŸðŸ.𝟐𝟎 ð®ð®ð« ð›ð¢ð£ ððž ð„𝐎 ð¨ð© ðððŽ ðŸ

In Redders op Zee is het reilen en zeilen van de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in beeld gebracht. De camera gaat mee als ze uitvaren en met gevaar voor eigen leven anderen helpen. Maar ook als ze thuiskomen. Hoe verwerken zij een reddingsoperatie die niet goed afloopt? Dinsdag 11 oktober komen redders én broers Donny en Maikel in actie om een drenkeling te redden van de verdrinkingsdood.

 

Meer informatie en een trailer kan je vinden op:

https://www.facebook.com/KNRM.NL 

https://www.instagram.com/knrm_nl/

 

unnamed Schiermonnikoog - KNRM

KNRM ontvangt trouwe donateurs

5 november 2022

Zaterdag 5 november, heeft de KNRM Schiermonnikoog in het boothuis op de steiger trouwe donateurs ontvangen. Dit in het kader van de ‘jaarlijkse trouwe donateurs ‘ dag. Deze donateurs, zijn meer dan 50 jaar en soms zelfs meer dan 60 jaar donateur van de KNRM.

Onder het genot van koffie en een petitfour werden ze toegesproken en zeer hartelijk bedankt voor deze enorme loyaliteit. Tijdens de speech werd door de KNRM ook ingegaan op de langdurige contacten en het belang van donateurs. 

Sinds het ontstaan, wordt de KNRM in stand gehouden door donateurs. Inmiddels bijna 200 jaar. 

Het was geweldig om te ervaren, hoe goed de band tussen de vrijwilligers van de KNRM en de donateurs is. 

Dit bleek des te meer toen enkele donateurs het woord vroegen om over hun persoonlijke ervaringen met de KNRM te vertellen. Verhalen die de geweldige impact van de KNRM nog eens onderstreepten bij pittige situaties zoals een redding of sociaal vervoer.

Na een zeer gezellig samenzijn werden de donateurs uitgenodigd voor een boottocht met de Koning Willem 1. Daarvan werd dankbaar gebruik gemaakt. Voor de boottocht werd nog een groepsfoto van donateurs met KNRM’ers gemaakt die hieronder staat. 

Na de boottocht volgde een vrolijk afscheid en gingen de donateurs weer huiswaarts.

Iedereen kon terugkijken op een geweldige dag.

Prio 1 - Zeilcharter maakt water

6 augustus 2022
Schiermonnikoog

Wat een dag gisteren… Zeilcharter Isis had zich tijdens het droogvallen op een stuk beton gevaren, wat resulteerde in een flinke scheur in de onderkant van het schip.

De reddingboten van Schiermonnikoog, Lauwersoog en Bos Marine Services Vrijheid waren allemaal ter plaatse. Eerst werden de 19 opvarenden van het schip veilig naar Lauwersoog gebracht, waar ze werden opgevangen door de KNRM aldaar.

Met man en macht is men bezig geweest het lek te repareren zodat al pompend de haven van Lauwersoog kon worden bereikt... En zo geschiedde: schip aan wal, mensen in veiligheid en keurige samenwerking tussen de hulpdiensten. Hier doe je het dus allemaal voor. 

Wâldnet heeft er een stukje aan gewijd: https://www.waldnet.nl/wn/fotonieuws/20078/Klipper_slaat_lek:_KNRM_evacueert_19_personen.html

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij