Skip to main content

Zeiljacht strandt voor kust van Scheveningen

Datum: zondag 24 juni 2018 | Sectie: Scheveningen

In de nacht van zaterdag op zondag strandde even voor 03:00 uur een jacht op het zuiderstrand, vlak bij het zuidelijk havenhoofd. Om 02:59 uur gingen de piepers van de vrijwilligers van KNRM-station Scheveningen: Prio 1, Vaartuig aan de grond. Het bleek te gaan om een ca 10 meter lang zeiljacht wat vlak onder de kant was en dreigde te stranden.

Zowel de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en Maria Paula, als het kusthulpverleningsvoertuig, vertrokken al snel naar de opgegeven locatie. Daar troffen zij het jacht met nog ca een halve meter water onder de achtersteven met de kiel vast in het zand. Vanaf de Maria Paula werd een opstapper afgezet met de benodigde lijnen om een sleepverbinding te maken. Ook vanaf het strand liepen opstappers in overlevingspakken naar het jacht om te assisteren. Nadat de voorbereidingen gereed waren bracht de Maria Paula de sleeptros van de Kitty over, en werd deze vastgemaakt. Het jacht werd hierop losgetrokken. Er werd een inspectie gedaan op mogelijke beschadigingen en lekkage, maar toen bleek dat deze uitbleven kon de sleepverbinding worden losgemaakt en voer het jacht op eigen kracht de haven Scheveningen binnen, waar het kon afmeren aan de steiger in de eerste haven.

Nadat al het materieel weer was schoongemaakt en gereed was voor een volgende inzet gingen ook de vrijwilligers van de KNRM rond half vijf weer terug naar huis, om verder van hun nachtrust te genieten.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.