Skip to main content

Zeiljacht Jolly Roger breekt mast

Datum: zondag 18 november 2018 | Sectie: Scheveningen

Zondagmiddag om 3 uur werd er alarm gegeven voor de KNRM stations van Ter Heijde en Scheveningen. De melding was een Prio 1 melding met als tekst: ”Vaartuig met tuigageproblemen”.

Verder was het onduidelijk waar het vaartuig zich precies bevond. Aan boord van het jacht, wat onderweg was van Roompot naar Scheveningen brak even tevoren de mast. De marifoon werkte niet meer, er was kortsluiting en de motor weigerde dienst. Via een GSM telefoon werd contact gezocht met de Kustwacht, maar de verbinding was te slecht om goed contact te hebben. Via WhatsApp kon de jachtbemanning uiteindelijk doorgeven dat ze in de buurt van twee boorplatforms zaten.

Hierop kon er gerichter worden gezocht. Niet veel later ontdekte de Visarend, een schip van de Kustwacht, het jacht en ook de Scheveningse reddingboot Kitty Roosmale Nepveu was snel ter plaatse. Er stapte een opstapper over en de overboord liggende mast werd zo goed mogelijk vastgesnoerd langs het jacht.

Toen ook de reddingboot uit Ter Heijde arriveerde, de George Dijkstra, werd gesloten dat deze het jacht op sleep zou nemen. De drie bemanningsleden werden door de Kitty van boord gehaald en overgezet op de Visarend, die ze naar Scheveningen bracht. De George Dijkstra sleepte het jacht naar Scheveningen en de Kitty bleef in de buurt om direct bij te springen als dit nodig was.

Nadat de Visarend in Scheveningen was gearriveerd werden de bemanningsleden opgevangen in het Scheveningse boothuis. Toen de sleep arriveerde werden de bemanning met de inmiddels gearriveerde familieleden met het kusthulpverleningsvoertuig naar de derde haven gebracht waar de Jolly Roger om 6 uur kon worden afgemeerd.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.