Medische evacuatie vanaf de AIDAmar

16 november 2018
scheveningen

Vrijdagmorgen, 16 november, rond kwart over elf gingen de piepers van de vrijwilligers van KNRM-station Scheveningen voor de 160ste keer dit jaar. Het betrof een Prio 1 melding voor een medische evacuatie.

Aan boord van het passagiersschip AIDAmar wat zich op een afstand van ca 20 mijl uit de kust voor Scheveningen bevond onderweg naar Hamburg, was een passagier onwel geworden. Een 80 jarige Duitse vrouw moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. In verband met de weersomstandigheden, dichte mist, kon er geen helikopter worden ingezet.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Al snel vertrok de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu (Kitty) vanuit de Scheveningse haven richting het schip en werd afgesproken dat de AIDAmar koers zou wijzigen richting Scheveningen. Rond twaalf uur bereikte de Kitty het passagierschip. Een opstapper werd overgezet om in overleg met scheepsarts de situatie te beoordelen. Besloten werd de vrouw op een brancard van de reddingboot aan boord van de Kitty te nemen. Ook de scheepsarts stapte ter begeleiding aan boord van de Kitty. Hierop werd koers gezet richting Scheveningen en werd door de Kustwacht een ambulance besteld.

Even na half een ’s middags meerde de Kitty af en werd de vrouw, samen met de arts, met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij