KNRM Scheveningen eert trouwe donateurs

3 november 2018
scheveningen

Op zaterdag 3 november heeft de bemanning van KNRM Scheveningen haar trouwste donateurs, de ‘Redders aan de Wal’, bedankt voor het jarenlange vertrouwen dat zij de KNRM hebben gegeven en nog steeds doen.

In het boothuis op Scheveningen waren 8 trouwe donateurs uitgenodigd, 4 donateurs die al 60 jaar donateur zijn en 4 die dit al 50 jaar zijn. Samen zijn zij goed voor 440 donateursjaren. De trouwe donateurs werden toegesproken door de voorzitter van de plaatselijke commissie, Henk Grootveld. Hij maakte onder andere een vergelijking tussen het reddingwerk, het aantal acties van station Scheveningen en de uitrusting van de bemanning in de tijd dat de trouwe donateurs ‘redder aan de wal’ werden en het huidige reddingwerk. Vast staat dat het aantal acties per jaar inmiddels verachtvoudigd is, maar dat er overeenkomsten zijn tussen de reddingacties toen en nu. Na de toespraak werd hen, afhankelijk van het aantal jaren, de vergulde of de verzilverde speld opgespeld als dank voor hun jarenlange steun. Ook ontvingen zij het boek Wie goed doet…

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De trouwe donateurs stapten vervolgens allemaal aan boord van de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu voor een vaartocht door de havens en in de havenmonding. Aan boord werd door de bemanning uitleg gegeven over het reddingwerk en deelden zij hun ervaringen.

Bij terugkomst in het boothuis werd onder het genot van een hapje en een drankje nog een tijd nagepraat over het reddingwerk, maar ook over de motivatie om donateur te worden van KNRM Scheveningen. Eén van de aanwezigen werd bijvoorbeeld op jonge leeftijd donateur, omdat hij nog te jong was om bemanningslid te worden. Een andere aanwezige vertelde dat haar partner vermoedelijk donateur is geworden vanwege een vriend, tevens zeeman, die op zee is gebleven en zo een bijdrage wilde leveren aan het belangrijke reddingwerk. Weer een andere donateur vertelde hoe hij door de familiescheepswerf in de Scheveningse haven verbonden raakte met de KNRM. Alle aanwezigen genoten van de ontvangst en waren onder de indruk van de reddingboot, de manier waarop de vrijwilligers zich inzetten en de wijze waarop de KNRM haar werk doet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij