Grote zoekactie na vondst rugzak

1 november 2018
scheveningen

Donderdagochtend 1 november vond een chauffeur van een sjofel op het strand bij Kijkduin een rugzak. Direct waarschuwde belde hij 112 en werden het SRT team van Brandweer Haaglanden en de KNRM gealarmeerd.

In eerste instantie werden vanuit KNRM Scheveningen de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu en het kusthulpverleningsvoertuig, de KHV-truck, ingezet. Toen bleek dat er in de rugzak kleding, een handdoek maar ook een telefoon en autosleutels zaten en er voetstappen vanaf de rugzak naar zee liepen, werd ook het KNRM station van Ter Heijde gealarmeerd. Ook zette de Kustwacht een SAR helikopter in en werd het Kustwacht vliegtuig naar Kijkduin gestuurd.

Het strand en het zeegebied werden afgezocht maar toen daar niks werd aangetroffen werd het zoekgebied uitgebreid en werd ook KNRM station Katwijk gealarmeerd. Met 3 reddingboten en 3 KHV-trucks van de KNRM. een SAR helikopter van de NHV en het vliegtuig van de Kustwacht werden het strand en het zeegebied van Kijkduin tot voorbij de Scheveningse wandelpier tot ruim 2 zeemijl uit de kust afgezocht. De zoekactie leverde echter geen resultaat op en na ruim 3 uur zoeken werd om 11.00 uur de zoekactie beëindigd.