Skip to main content

Kanoër op blokken Noorderhavenhoofd

Datum: zondag 28 oktober 2018 | Sectie: Scheveningen

Zaterdagmiddag 27 oktober om kwart voor twee gingen de pagers van de KNRM bemanning met de melding dat er een zwemmer/drenkeling in problemen was.

In eerste instantie was het onduidelijk waar de in problemen verkerende persoon zich bevond. Direct na de uitruk van de KNRM reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig werd duidelijk dat het een kanoër betrof die tegen de blokken aan de buitenkant van het Noorderhavenhoofd was geklapt. De Kitty Roosmale Nepveu draaide direct om het havenhoofd heen en de KHV-truck reed het havenhoofd op. Gelukkig kon de surfer zelf langs de blokken van het havenhoofd omhoog kruipen en werd opgevangen door de KNRM bemanning, die ook in de KHV-truck zijn gewonde duim verbond. Beneden op de blokken bevond zich niet alleen de kajak van de kanoër, maar ook een gehuurde surfplank, waarvan niet duidelijk was waar de surfer was. Via de politie werd gevraagd om contact op te nemen met de surfverhuurders om te vragen of die duidelijkheid konden scheppen. Gelukkig bleek de bewuste surfer op het strand te zijn.

Met lijnen, een zwemvest en een helm klauterde een van de KNRM vrijwilligers langs de blokken naar beneden en werden de surfplank en de kajak geborgen. Dit om meerdere meldingen hierover te voorkomen.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.