Kanoër op blokken Noorderhavenhoofd

28 oktober 2018
scheveningen

Zaterdagmiddag 27 oktober om kwart voor twee gingen de pagers van de KNRM bemanning met de melding dat er een zwemmer/drenkeling in problemen was.

In eerste instantie was het onduidelijk waar de in problemen verkerende persoon zich bevond. Direct na de uitruk van de KNRM reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig werd duidelijk dat het een kanoër betrof die tegen de blokken aan de buitenkant van het Noorderhavenhoofd was geklapt. De Kitty Roosmale Nepveu draaide direct om het havenhoofd heen en de KHV-truck reed het havenhoofd op. Gelukkig kon de surfer zelf langs de blokken van het havenhoofd omhoog kruipen en werd opgevangen door de KNRM bemanning, die ook in de KHV-truck zijn gewonde duim verbond. Beneden op de blokken bevond zich niet alleen de kajak van de kanoër, maar ook een gehuurde surfplank, waarvan niet duidelijk was waar de surfer was. Via de politie werd gevraagd om contact op te nemen met de surfverhuurders om te vragen of die duidelijkheid konden scheppen. Gelukkig bleek de bewuste surfer op het strand te zijn.

Met lijnen, een zwemvest en een helm klauterde een van de KNRM vrijwilligers langs de blokken naar beneden en werden de surfplank en de kajak geborgen. Dit om meerdere meldingen hierover te voorkomen.