Skip to main content

KNRM Scheveningen en ABZee: opleiden doen we samen

Datum: woensdag 10 oktober 2018 | Sectie: Scheveningen

Op woensdag 10 oktober hebben KNRM Scheveningen en ABZee uit handen van Stichting ‘Initiatief op Scheveningen’ een cheque ontvangen waarmee hun project voor het opleiden van Scheveningse jongeren tot Allround ABZee Lifeguards en aankomend KNRM-opstappers mede mogelijk gemaakt gaat worden. KNRM en ABZee haalden op alle stembureaus de meeste stemmen, waardoor nog eens 25% extra bovenop het reeds toegekende bedrag beschikbaar komt.

KNRM Scheveningen en ABZee hebben de handen ineen geslagen om, samen met andere organisaties en professionele vrijwilligers die actief zijn in en rond de zee op Scheveningen, jongeren op te leiden om voor iedereen veilig en met plezier zwemmen in zee mogelijk te maken. In de komende maanden zullen 16 jongeren tussen 16 en 30 jaar worden klaar gestoomd voor het KNRM-opstapperschap en/of als Allround ABZee Lifeguard. De jongeren volgen naast hun eigen opleiding of werk verschillende trainingen en opleidingen, waaronder EHBO, reanimatietraining, getijdentraining en vaarbewijs I en II. Aan het einde van het traject hebben zij internationaal erkende certificaten op zak die zij ook in andere banen kunnen inzetten en zijn zij direct inzetbaar voor ABZee en KNRM Scheveningen.

KNRM Scheveningen en ABZee zijn Stichting ‘Initiatief op Scheveningen’ dankbaar voor de kans om dit mooie en bijzondere project uit te voeren. Ook zijn zij verheugd dat zo veel Scheveningers hun stem hebben uitgebracht voor dit project. Het is mooi om te zien dat zo’n grote groep Scheveningers het opleiden van Scheveningse jongeren een warm hart toedraagt.

De komende weken starten KNRM Scheveningen en ABZee met de werving en selectie van 16 jongeren. Op de website van ABZee (www.ab-zee.nl) staat meer informatie. Ook kunnen jongeren zich daar direct aanmelden.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.