Skip to main content

Zeer trouwe KNRM donateur onderscheiden

Datum: vrijdag 11 november 2016 | Sectie: Scheveningen

Zaterdagochtend 12 november, een dag na de 192e verjaardag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de KNRM, is de heer J.J. de Jong onderscheiden in verband met zijn zeer trouwe steun aan de KNRM.

De heer de Jong is in 1946, dus 70 jaar geleden, donateur geworden van de reddingmaatschappij. Hij is donateur geworden naar aanleiding van een stranding van het visserschip de VL 14 Margaretha, waar hij toen op voer.

Vanuit Delfzijl was begin oktober 1946 de VL 14 onderweg naar Vlaardingen. De logger was gevorderd geweest door de bezetter maar toen weer op haar weg terug. Aan boord bevonden zich 5 opvarenden. Toen de logger in de avond van 6 oktober motorproblemen kreeg en uiteindelijk strandde, werden noodsignalen gegeven. Deze noodseinen werden gezien door de kustwacht op Schiermonnikoog en doorgegeven aan het toenmalige reddingstation Oostmahorn en station Schiermonnikoog.

De reddingboot Insulinde van Oostmahorn wist na een lange tocht met ruwe zee de volgende ochtend de VL 14 te bereiken en redde de vijf opvarenden en bracht ze naar Oostmahorn.

Als dank voor zijn zeer trouwe steun aan de KNRM kreeg de heer de Jong, inmiddels 92 jaar, van Henk Grootveld en Arie Verbaan, voorzitter en secretaris van reddingstation Scheveningen, de vergulde KNRM speld opgespeld en werd hem een boek en een KNRM vaan overhandigd. Bijzonder was ook dat zoon Jaap de Jong dit jaar 35 jaar de KNRM steunt. Vader en zoon zijn dus goed voor 105 jaar donateur van de KNRM.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.