Skip to main content

Scheveningen Light Walk zet boten en boothuis in de schijnwerpers

Datum: zondag 11 december 2016 | Sectie: Scheveningen

Zaterdagavond 10 december was de eerste Scheveningen Light Walk. Gebaseerd op de Fjoertoer (Fries voor vuurtoren) die op Terschelling en in Egmond en Renesse wordt gehouden, liepen de deelnemers een wandelroute van 12,5 of 18,5 kilometer. De route, die onder andere door Madurodam en Sea Life liep, was op talloze plaatsen voorzien van licht-, geluid en vuuracts.


Aangezien de KNRM het goede doel is van de Light Walk, en de wandelroute dwars door het boothuis heen ging, kon station Scheveningen natuurlijk niet achter blijven. In het boothuis was een licht- en muziekshow opgebouwd en rond het boothuis stonden vuurkorven. Ook het kusthulpverleningsvoertuig en de reddingboot Beluga waren verlicht evenals de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu, die door de havens en langs de kustlijn voer en met het zoeklucht een eigen lichtshow gaf.

De feestelijke doorkomst, op zo’n 2,5 km voor de finish, werd door de wandelaars enthousiast ontvangen en de aansporing van de bemanning, ondersteund door Rinus de Redder, gaf velen de energie om nog eens even een eindspurt in te zetten.

Door vrijwillige bijdragen tijdens de inschrijving hebben de deelnemers het fantastische bedrag van € 3.500,- gedoneerd aan de KNRM. Al met al dus een geweldig evenement met een prachtig resultaat voor zowel deelnemers, organisatie als de KNRM.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.