Skip to main content

Station Scheveningen neemt afscheid van schipper Jaap Pronk

Datum: dinsdag 20 december 2016 | Sectie: Scheveningen

Maandag 19 december heeft de bemanning van reddingstation Scheveningen afscheid genomen van hun schipper Jaap Pronk.

Jaap en zijn vrouw werden thuis opgehaald en met het kusthulpverleningsvoertuig naar Muzee Scheveningen gebracht. Daar werden ze opgewacht door de plaatselijke commissie en opstappers van het reddingstation met hun partners. Na een, voor een groot deel gesponsord buffet van eetcafé De Maatschappij, en met medewerking het Muzee zelf, sprak voorzitter Henk Grootveld schipper Jaap toe. Hij haalde diverse anekdotes aan over de bij tijd en wijle ondeugende streken van Jaap, maar bedankt hen ook voor de manier waarop Jaap altijd zijn werk als schipper heeft opgepakt.

Jaap ontving diverse mooie cadeaus bij dit afscheid als schipper, waaronder een model van reddingboot Kitty Roosmale Nepveu en een radiografisch bestuurbaar model van een sleepboot. Aan de einde van de avond droeg Jaap symbolisch het roer van de reddingboot over aan zijn zoon Hugo, de nieuwe schipper van KNRM reddingstation Scheveningen.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.