Skip to main content

Twee KNRM vrijwilligers gehuldigd

Datum: vrijdag 06 januari 2017 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen vrijdag, 6 januari zijn er tijdens een gezellige en goed bezochte nieuwjaarsreceptie van KNRM-station Scheveningen twee vrijwilligers gehuldigd voor hun jarenlange trouwe inzet voor de KNRM.

Ben Haazebroek, helper aan wal, en Pieter Scholten, plaatsvervangend schipper, ontvingen een oorkonde en jaarteken voor hun inzet. Beide vrijwilligers zijn ruim 15 jaar aangesloten bij het Scheveningse reddingsstation en zijn betrokken geweest bij talloze reddingsacties waarbij veel mensen, die zich in een levensbedreigende situatie bevonden, een helpende hand werd toegestoken.

De onderscheiding, de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid, werd aan beide heren uitgereikt en opgespeld door Henk Grootveld, voorzitter van de plaatselijke commissie van het Scheveningse reddingstation en door de stadsdeelwethouder van Scheveningen, Karsten Klein.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak blikte Henk terug op de gebeurtenissen van 2016. Hij stond stil bij het record aantal acties van afgelopen jaar. Zo werd er 142 keer een beroep gedaan op de bemanning van het Scheveningse reddingstation, waarbij er 194 personen in veiligheid konden worden gebracht. Ook de schipperswissel kwam aan de orde en nogmaals werd Jaap Pronk bedankt voor de manier waarop hij leiding heeft gegeven aan het reddingstation en werd de nieuwe schipper Hugo Pronk welkom geheten en veel succes gewenst in zijn schippersbaan.

Ook dankte hij allen die de KNRM een warm hart toedragen en het reddingwerk steunen in woord en daad. Zo noemde hij onder andere de Stichting Klem Labrijn, het Steunfonds Scheveningen, de Scheveningse KNRM Reders en de Stichting Van Rees Klatte.

Aan het eind van zijn toespraak toastte Henk op het komende jaar waarbij hij de wens uitsprak voor een behouden vaart voor de reddingboten van de KNRM.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.