Skip to main content

KNRM in actie tijdens hoogwater op Scheveningen

Datum: donderdag 12 januari 2017 | Sectie: Scheveningen

Donderdagnacht 12 januari tijdens een extra verhoging van de waterstand door springvloed en een noordwestenwind, raakte de meertrossen van de SCH 42, de Alida Jolanda onklaar. Hierdoor verdaagde de viskotter midden in de haven, zat alleen nog vast aan een spring en dreigde aan lager wal te raken.

Om half drie ’s nachts werd daarom KNRM Scheveningen gealarmeerd. Niet veel later kwamen de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu en de KHV-truck in actie. De Kitty zette twee opstappers over en de duwde daarna de kotter weer voorzichtig tegen de wind in richtring de kade. Daar stond de bemanning van de KHV klaar om de SCH 42 weer afdoende af te meren. Ook de eigenaar van de viskotter was aanwezig en die bevestigde nog een paar extra meertrossen.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.