Skip to main content

KNRM vaart Olympiërs naar huldiging

Datum: donderdag 25 augustus 2016 | Sectie: Scheveningen

Naast een aantal acties afgelopen week, waarbij de KNRM bemanning werd gevraagd te assisteren, het betroffen hier voornamelijk ambulance vervoersritten op het strand, heeft de KNRM afgelopen woensdag de Olympische watersporters vervoerd.

Op verzoek van het Watersportverbond werden 11 Olympische sporters, waaronder de beide gouden medaille winnaars, Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberghe vanuit de tweede haven bij het Nautische Centrum vervoerd naar de derde haven, achter het Zuiderstrandtheater.

Aan boord van reddingboot Kitty Roosmale Nepveu bevonden zich de sporters en aan boord van de reserve reddingboot Christien de begeleiders van de sporters.

Eenmaal aan boord van de reddingboten, die een geplande oefening hiervoor graag onderbraken, werd er door de jachthaven, de pijp en de eerste haven gevaren. Hierna werden er wat handstakels aangestoken en voeren de reddingboten richting de derde haven. Daar stond een grote menigte klaar om de sporters te onthalen en te huldigen.

Nadat de beide reddingboten de belangrijke gasten hadden afgeleverd werd de oefenavond voorgezet.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.