Skip to main content

KNRM biedt hulp bij diverse calamiteiten

Datum: zondag 14 augustus 2016 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen week is de bemanning van KNRM Scheveningen vier keer gealarmeerd om assistente te verlenen. Woensdag 10 augustus weigerde de motor het 15 meter lange houten zeilschip Zeeland. De Kitty Roosmale Nepveu voer uit en afgesproken werd dat het schip richting de havenmonding zou zeilen en dat de Kitty het schip daarna langszij zou nemen. Deze manoeuvre kon door de gunstige wind op deze manier worden uitgevoerd. Eenmaal langszij werd de Zeeland verder richting jachthaven gebracht. Dit zelfde gebeurde een dag later met het Duitse jacht Germane, wat ook door motorstoring om assistentie had gevraagd. Zaterdagmiddag 13 augustus werd er alarm gegeven voor een omgeslagen RIB voor de havenmonding. De binnenkomende Maartje meldde dit waarop direct de KNRM werd gealarmeerd. De Kitty was snel ter plaatse en nam de RIB aan boord. Direct werd ook een zoekactie opgeschaald om naar eventuele opvarenden te zoeken. Vanuit Scheveningen waren ook de reddingboot Beluga en de KHV truck al bezig met de zoekactie. Via de kustwacht werden de KNRM stations Ter Heijde en Katwijk gealarmeerd, vanaf luchthaven Rotterdam vertrok een SAR helikopter, het Kustwacht vliegtuig steeg op van Schiphol, de Reddingbrigade was actief en ook de brandweer en het kustdetachement van politie Haaglanden werd ingeschakeld. Diverse keren werd het zeegebied voor Scheveningen afgezocht en werd op het strand uitgekeken naar drenkelingen. Nadat twee uur intensief gezocht was en er geen vermissingen waren opgegeven, werd de actie gestaakt. Waarschijnlijk zal de RIB zijn losgeslagen van een voorbijvarend jacht en daarna zijn omgeslagen. Zaterdag aan het begin van de avond raakte een vrouw op het zuiderstrand gewond aan haar been bij het kite-vliegeren. De KHV truck werd gealarmeerd om de vrouw vanaf het strand naar een overname plaats te brengen zodat de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. De vrouw, die hevige pijn had in haar onderbeen, werd achterin het kusthulpverleningsvoertuig getild en bij het Zuiderhavenhoofd overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.