Skip to main content

Surfers in moeilijkheden

Datum: vrijdag 27 november 2015 | Sectie: Scheveningen

Vrijdagmiddag 27 november om half drie werd er alarm gegeven voor de KNRM met de melding; ”mogelijk kitesurfer in problemen”.

De melder van dit alarm had vanaf het strand de surfer net achter de branding ten noorden van het Zwarte Pad in het water zien liggen. De Scheveningse reddingboot Kitty Roosmale Nepveu (Kitty) en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) kwamen in actie. Beide zetten koers naar de positie die de melder had aangegeven. Het KHV kon over de, met organisatie van de Red Bull Knock Out race, afgesproken route dwars door het raceparcours richting Wassenaar rijden. Tussen het Zwarte Pad en Meijendel ontdekte de bemanning van de Kitty een kitesurfer op strand. De KHV bemanning ving de man op. Het bleek dat hij samen met 2 andere kiters van Scheveningen naar Noordwijk wilde varen. De andere twee waren door gevaren, maar hij was door problemen en tegenvallende wind afgehaakt. Inmiddels was er ook een alarm gegeven voor KNRM Katwijk, voor de andere twee surfers. De Kitty voer na deze melding door naar Katwijk en nadat het KHV de kiter had afgezet bij het Zwarte Pad reed deze over strand ook die kant op.

Beide andere surfers werden tussen Katwijk en Noordwijk op het strand opgepikt door het KHV van Katwijk. Nadat iedereen veilig was keerden de beide Scheveningse eenheden weer terug naar haven en boothuis.

Zondag hebben de Kitty en het kusthulpverleningsvoertuig ook nog twee keer in actie moeten komen voor golfsurfers en kitesurfers die ondanks het strandverbod vanwege de motorraces toch aan het surfen waren. In totaal werden 4 surfers van zee gehaald en aan wal gebracht.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.