Skip to main content

KNRM eert haar trouwste donateurs

Datum: zaterdag 07 november 2015 | Sectie: Scheveningen

Zaterdag 7 november heeft de bemanning van KNRM Scheveningen haar trouwste donateurs, de 'Redders aan de Wal', bedankt voor het jarenlange vertrouwen wat ze de KNRM gaven.

Op bijna alle reddingstations van de KNRM werden zaterdag, een paar dagen voor de verjaardag van de KNRM waarop ze haar 191ste verjaardag viert, de donateurs die al 50 en 60 jaar de Maatschappij steunen, ontvangen.

In het boothuis in Scheveningen waren 9 donateurs uitgenodigd, 5 donateurs die al 60 jaar donateur zijn en 4 die dit al 50 jaar zijn. Ze werden welkom geheten en toegesproken door de voorzitter van de plaatselijke commissie Henk Grootveld die aangaf dat er bij dit bezoek in totaal 500 donateursjaren in het Scheveningse boothuis aanwezig waren. Ook maakte hij een vergelijking met de jaren 1955 en 1965, de jaren waarin de aanwezigen donateur werden. Hij maakte vooral de vergelijking met de uitrusting van de redders, de veranderingen in de reddingvloot en het aantal acties wat er momenteel wordt uitgevoerd. Zo kwam het Scheveningse reddingsstation in 1955 6 maal in actie, in 1965 22 maal en werd er in 2014 119 maal een beroep gedaan op de vrijwilligers van het station.

Na de toespraak werd hen, afhankelijke van het aantal jaren, de vergulde of verzilverde speld als dank voor hun jarenlange steun opgespeld. Hierna werd een vaartochtje op de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu gemaakt en werd uitleg gegeven over de reddingboot. In het boothuis werd na de vaartocht voor de Scheveningse kust en door de havens nog even gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Daar vertelde de heer Wijngaard dat hij donateur is gemaakt door zijn vrouw toen hij ging varen 60 jaar geleden. Zij vond dat dit belangrijk was voor het geval hij de reddingmaatschappij ooit nodig zou hebben. In zijn jarenlange carrière op zee, waar hij als kapitein heeft gevaren bij de Verenigde Scheepvaart Bedrijf, heeft hij eenmaal een beroep moeten doen op de Engelse reddingmaatschappij toen er een ongeluk aan boord had plaats gevonden. Alle aanwezigen genoten van de ontvangst en waren onder de indruk van de reddingboot, de manier waarop de vrijwilligers zich inzetten en de wijze waarop de KNRM haar werk doet.

Vrijdagmiddag 20 november hebben plaatselijke commissie voorzitter Henk Grootveld en secretaris Arie Verbaan een bezoek gebracht aan de heer Boot, om hem de speld voor zijn 50 jarig donateurschap alsnog op te spelden. Hij kon niet aanwezig zijn op 7 november in het KNRM boothuis in verband met ziekte.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.