Garnalenvisser met defecte motor

11 september 2015

In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 september kreeg men aan boord van de garnalenvisser, de SCH 159, Cornelis Margaretha pech met de motor.

Toen de motor uitviel bevond de visser zich ten zuiden van de S 1 boei, op ongeveer 4 mijl zuidwest van de Scheveningse haven. Om kwart voor een werden de KNRM vrijwilligers gealarmeerd om assistentie te verlenen. Reddingboot Kitty Roosmale Nepveu voer uit en via de marifoon werd contact gezocht met de twee opvarenden van de SCH 159.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Eenmaal aangekomen bij de visser stapte een KNRM-er over en werd een sleepverbinding aangebracht. Zonder verdere problemen kon de visser daarna naar Scheveningen worden gesleept, waar de bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig klaar stond om te assisteren bij het afmeren in de tweede haven.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij