Nachtelijke zoekactie en medevac

16 december 2015

Afgelopen week werd er twee keer alarm gegeven voor KNRM Scheveningen.

Woensdagavond laat, nadat strandgangers hulpgeroep hadden gehoord in het brandingsgebied ten zuiden van Scheveningen, kwam een grote zoekactie op gang. De twee Scheveningse KNRM reddingboten, de Kitty Roosmale Nepveu en de Beluga zochten samen met de reddingboot George Dijkstra, van station Ter Heijde op zee. De twee kusthulpverleningsvoertuigen, de KHV-trucks, van de beide KNRM stations zochten samen met de politie Haaglanden op strand, langs de waterlijn en in de duinen. Vanuit de lucht zocht een SAR helikopter het gebied af wat door de Kustwacht was opgegeven. Toen het gehele gebied tussen het zuiderhavenhoofd en Kijkduin op strand, op zee en in de duinen diverse malen was afgezocht werd om 2 uur ’s-nachts de actie zonder iets gevonden te hebben afgeblazen en keerden de eenheden weer terug naar hun bases.

Zaterdagmiddag werd een sportvisser aan boord van de Trip Junior onwel. Via de Kustwacht werd om assistentie gevraagd van een reddingboot en even later gingen de piepers van de KNRM vrijwilligers. De Trip Junior lag op 3 mijl ten zuidwesten van de havenmonding waardoor de Kitty snel ter plaatse was. De man werd in een brancard gelegd en overgenomen op de reddingboot. Eenmaal terug aan het KNRM ponton werd de man in een gereed staande ambulance onderzocht.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij